Поговоримо про владу

Говорять, що влада є відображенням народу, який її обрав. Доволі дискусійне і слизьке питання. Деякі притримуються позиції, що це влада згубила країну, а деякі (в тому числі і я), що не може бути так, коли 50 мільйонів українців хороші, а 400 людей (грубо кажучи) – негідники і зрадники. В мене не вкладається в голові, коли люди стверджують, що будуть давати хабар/кидатимуть сміття на дорозі/будуть йти «по головах», заради посади і т.д., адже в нас і так все дуже погано і все одно нічого не зміниться. Звичайно, з такими цінностями і позиціями ми не станемо «жити по-новому», особливо якщо про такі речі говорять студенти, майбутнє нації так би мовити.
Коли вираз «Якщо хочеш змінити світ – почни з себе» є лише гарним висловом, який можна використати для пафосу, то в нас все значно гірше, аніж ви собі думаєте. 

Якщо в нас така погана влада, то виходить що це вона на дитячих майданчиках справляє свої потреби, або ж це вона зайшла спеціально у ваш під’їзд, щоб обхаркати його і залишити недопалки? Чи може саме вона викидає сміття в центрі міста і ламає пам’ятки архітектури? Коли дасте відповіді на ці запитання, буде привід задуматись хоч на долю секунди: «Можливо не лише через владу в нашій країні проблеми?»

Я далеко не прихильник нинішньої влади, але якщо ми не згуртуємось зараз, то нічого хорошого однозначно не вийде. Маленькими справами можна змінювати світ навколо себе. Головне бажання і віра. Звичайно, неможливо створити ідеальну країну (де ви таке бачили?), але можна наближатись до своєї мрії. І людей всіх неможливо перелаштувати, але якщо значна кількість українців зможе перебороти себе і почати діяти на КОРИСТЬ, а не на ШКОДУ, то ми обов’язково досягнемо успіхів у всьому. Потрібно лише зробити крок. Хоча б малесенький. Але всім разом. 

Я не знаю, яка карколомна подія ще має статись, щоб народ нарешті усвідомив свою силу і почав мислити у правильному руслі. А поки деякі активісти стараються щось вдосконалювати навколо, можна поскиглити і покритикувати всіх підряд, тільки не себе. До нових (і сподіваюсь найближчих) змін!

                    

6 коментарів

Юля Задорожняк
У Вас дуже цікаві тексти.
Свіжі ідеї, оригінальна подача.
Я таких меседжів ще ніде не бачила, дуже круто.
«Довідник молодого популіста» — просто туалетний папір в порівнянні з цим, правда.
Таміла Кошман
Вельми дякую!
Мені дуже приємно)
Юля Задорожняк
А мені дуже прикро і я перепрошую, що не змогла донести свою думку через сарказм.
Насправді, читаючи текст, мене не покидало враження, що я його вже десь бачила, і я згадала — у тисячох текстах сторічної давнини. І я б дуже була вдячна, якби молоді автори не дублювали ці штампи і не засмічували інформаційний простір, бо ви витрачаєте хвилини життя тих, хто вас читає. Дякую!
Таміла Кошман
Мені важлива Ваша думка.
Дякую!
Святослав Вишинський
Політики — такі політики.
Галина Дичковська
Нема чого чубитись, дівчата. Все нове — забуте старе, всі ми схожі на Адама, тільки забули, який він був. Однозначно текст «старий», і так само однозначно він «молодий».
Авторка пробує відштовхнутись від себе (правда, у варіанті «від нас») і це вже багато. І ново.
«Від себе» завжди буде ново, навіть як буде сто тисяч раз тисячолітньої давнини…
Останній раз відредаговано
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте