Для чого я йду в студентське самоврядування?

Неодноразово чула, що українцям не догодити – влада не така, люди не такі, культура та історія теж не такі, країна і все інше – аналогічно. Можна вступати в дискусії, що призведуть до ворожнечі чи бійки, але все одно хід думок людей не зміниться. На словах кожен з нас виглядає справжнісіньким янголом та героєм, але чи співпадають ці заклики з діями? В більшості випадків вони просто суперечать або так і залишаються на вустах виступаючих. Завжди можна знайти привід, щоб покритикувати та обговорити депутатів, політиків, держслужбовців, та чи призведе це до якихось результатів? Думаю що раціональніше було б почати діяти, аніж просто пліткувати про владу. 

В моєму університеті, певною мірою, теж є влада – це студентське самоврядування. Я неодноразово висловлювала свою негативну позицію щодо їхньої роботи. Але який в цьому сенс, якщо всі спроби змінити прогниваючу систему, залишаються лише спробами? Саме тому я хочу не на словах, а на дії показати всім студентам, що таке ОСС. Саме тому я балотуюсь в студентське самоврядування університету. Саме тому, я зможу реалізувати всі ідеї хлопців та дівчат, які теж прагнуть щось змінювати. Якщо у вашій голові носиться стереотип, що ОСС – це лише організація дозвілля молоді, то ви помиляєтесь на 90%. Можна багато розповідати про те, чим же має займатись самоврядування, окрім розваг, але для цього знадобиться присвятити цілий день і провести тренінг (що я і планую зробити, якщо потраплю в ОСС).

Насправді, пишучи передвиборчу програму, я намагалась закласти в неї лише те, що зможу реалізувати. Я розумію, що є велика та сильна конкуренція, але я сподіваюсь, що студенти свідомо оберуть представника свого факультету, який буде захищати їхні права. Є гарний та відомий вислів: « Хочеш змінити світ – почни з себе!», саме тому я хочу не лише на словах, а й на ділі показати, як має працювати самоврядування. Незважаючи на свій юний вік, я впевнено крокую із активістами старшого покоління, які в свою чергу мене поважають. Не хочеться бути багатослівною, але скажу на останок словами відомого тренера Віктора Бобиренка: «В конфлікті між студентами та адміністрацією, я буду завжди на стороні студентів».

Тож дізнавайтесь, питайте, пропонуйте, «будьте реалістами — вимагайте неможливого», і робіть правильний вибір!

1 коментар

Георгій Манчуленко
Щиро зичу успіхів! І бути обраною!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте